fredag 14 oktober 2016

Veckans brev!

Vecka 42
Klass 3B:s skolsida hittar ni på: mariasskola.blogspot.se. Här finns information om våra läxor, schema och olika aktiviteter som händer framöver. Skolsidan går att översätta på flera olika språk.

Jag har inte fått in alla lappar om förfrågan efter klassföräldrar i klass 3B. Vore bra om ALLA lämnar in lappen! Men kan meddela att Samsams mamma Kaltuun och Adams mamma Camilla kommer vara klassföräldrar i 3B. Ju fler desto bättre, så om någon mer vill hjälpa till så meddela Emma eller Maria.


Nästa vecka drar vi igång med simning på onsdagar i 8 veckor framöver. Alla elever i klassen har simning tillsammans. Ta med badkläder och handduk!!!

Läxhjälp med Linn: Måndagar 13:50 – 14:30. Skickar med en lapp för anmälan, så vi vet hur många som kommer på måndag.

I matematik kommer vi att arbeta med kapitel 3 i matteboken. Det handlar om sannolikhet, statistik, klockan, samt multiplikation och division med 3 och 6. Vi kommer också arbeta med problemlösning.

I svenska fortsätter vi att arbeta vidare med vår läsning där vi kommer att läsa i par och ha textsamtal om texter i mindre grupp.  Vi skapar egna böcker i BookCreator. Böckerna kommer vi att ställa ut i skolbiblioteket.

I SO arbetar vi vidare med forntiden.

I NO kommer vi fortsätta med höstens NTA-tema som är JORD. Vi har gjort i ordning våra komposter, så eleverna har nu fått nya små husdjur i klassrummet, nämligen kompostmasken. Vi kommer fortsätta att undersöka egenskaperna hos sand, lera och humus.


Läsläxa till onsdag: kap 7, s. 49-55. (Läs minst 15min/dag)

Skrivläxa till fredag: Veckans 10 ord - orden 1-5 är obligatoriska. (Ni har fått hem läxan där info står)

Matteläxa till fredag: 5:ans multiplikationstabell. Öva tills du känner dig säker.


Med vänliga hälsningar Maria, Emma och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar