fredag 21 oktober 2016

Veckans brev!


Vecka 43
Under nästa vecka kommer vi att arbeta med ett tema som heter ”Snilleblixtar”. Vi ska arbeta med att montera, återvinna och bygga ihop egna saker av ”skräp”. Vi vill be er om hjälp att ta med material hemifrån som vi skulle kunna använda i vårt skapande. Det skulle kunna vara gamla pet-flaskor, leksaker som inte används längre, garn och tyg, trasig hemelektronik (INTE datorer, mobiler eller liknande) och gamla skruvar, muttrar, spikar m.m.
Vi är tacksamma för allt som vi skulle kunna använda i vårt återskapande! 

Simning på onsdagar i 8 veckor framöver. Alla elever i klassen har simning tillsammans. Ta med badkläder och handduk!!!

Läxhjälp med Linn: Måndagar 13:50 – 14:30. Lämna in lappen för anmälan om ni ska delta, så vi vet hur många som kommer på måndag.

I matematik kommer vi att arbeta med kapitel 3 i matteboken. Vi kommer arbeta med klockan, samt multiplikation och division med 3 och 6. Vi kommer också arbeta med problemlösning.

I svenska fortsätter vi att arbeta vidare med vår läsning där vi kommer att läsa i par och ha textsamtal om texter i mindre grupp.  Vi skapar egna böcker i BookCreator. Böckerna kommer vi att ställa ut i skolbiblioteket.

I SO arbetar vi vidare med forntiden.

I NO kommer vi fortsätta med höstens NTA-tema som är JORD. Vi har gjort iordning våra komposter, så eleverna har nu fått nya små husdjur i klassrummet, nämligen kompostmasken. Vi kommer fortsätta att undersöka egenskaperna hos sand, lera och humus.


Läsläxa till onsdag: kap 8, s. 56-62. (Läs minst 15min/dag)

Skrivläxa till fredag: Veckans 5 ord.

Matteläxa till fredag: 10:ans multiplikationstabell. Öva tills du känner dig säker.


Med vänliga hälsningar Maria, Emma och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar