fredag 16 december 2016

Veckans brev!

Vecka 51

Oj, vad veckorna går fort! Nu är det bara tre dagar kvar i skolan innan det är ett välbehövligt jullov. På onsdag går eleverna i skolan mellan 8 – 10. Sedan är det fritids för de elever som har det och jullov för resten.

Igår hade vi en mycket trevlig dag då vi pysslade tillsammans med klass 3 A och FBK. Eleverna gjorde varsin smällkaramell och en ljuslykta som de har fått ta med sig hem.

Den senaste tiden i klassen har varit mycket positiv! Vi har bland annat haft besök av Petra som jobbar på mellanstadiet. Hon har varit ett par gånger i klassen och förklarat hur skolgången ser ut när man börjar mellanstadiet. Treorna har även fått tips från nuvarande elever i årskurs fem om vad de ska tänka på för att det ska bli ett trevligt och positivt klimat i klassrummet. Tips som 3B har fått är bland annat ”ge arbetsro till andra”, ”kom i god tid” ”småprata inte på lektionerna” och ”skojbråka inte”. Det märks redan att klass 3B har tagit åt sig av tipsen från femmorna!


Vi avslutade i onsdags simundervisningen som vi har haft i Motala simhall. Det är mycket viktigt att ni nu fortsätter att simträna tillsammans med era barn. Åk gärna till en simhall på jullovet så att ditt barn får vattenvana och lär sig simma. Det är en livsviktig kunskap!

Vi fick i tisdagsmorse se ett mycket fint luciatåg, då Norra skolans femmor sjöng sånger om ljus och värme och bjöd oss på pepparkakor för att lysa upp i vintermörkret.

Vi kommer att fram till lovet att jobba med ”Min bok om julen”. En liten fakta bok om varför vi firar jul och varifrån våra traditioner kommer.

Vi fortsätter att jobba med taluppfattning på mattelektionerna, vi fokuserar mycket på tallinjen. Prata gärna med ditt barn hemma om ”Vilket tal kommer precis efter 36 på tallinjen? Eller ”Vilket tal kommer precis före 60?”.

Under december har vi varje dag öppnat en lucka i vår alldeles egna julkalender. Det har varit en QR kod som vi har skannat varje dag och bakom har det gömt sig en matematikkluring eller gåta. Vi har löst kluringen/gåtan enskilt eller tillsammans i klassen. Det har varit mycket uppskattat av eleverna och även mycket lärorikt. Alla elever som har skannat har även fått en liten julgåva, en polkagris och ett litet julkort.




Kom ihåg:
Onsdag: Julavslutning mellan 8-10. Från klockan 10 är det fritids eller jullov.

Skolan börjar igen tisdagen den 10/1 kl 8.00.

Läsbingo: Under jullovet skickar vi med ett läsbingo hem. Du kan läsa skönlitteratur eller faktatext. Du väljer! Läs sammanhängande i 10 minuter för att få kryssa en bingoruta. Lämna lappen till din lärare efter lovet.

Vi vill passa på att tacka för en mycket trevlig hösttermin och önska alla en riktigt god jul, ett skönt lov och ett gott nytt år!


Med vänliga hälsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar