fredag 9 december 2016

Veckans brev😊

Vecka 50

Tusen tack för att sÄ mÄnga trotsade vÀdret under VinterkvÀllen i Är. En ganska regnig, lite kall men vÀldigt trevlig kvÀll tillsammansJ



I matematik arbetar vi mycket med problemlösning utifrÄn EPA (Enskilt, Par och Alla). DÀr eleverna fÄr lösa olika problem genom de matematiska strategier de har lÀrt sig och redovisa sina lösningar. Vi kommer ocksÄ arbeta en del med tallinjen och rimlighetsbedömning.

I svenska fortsĂ€tter vi vĂ„rt arbete med faktatexter. Vi skriver egna faktatexter om ett svenskt djur som kommer redovisas för elever i 6-Ă„rs.

I SO arbetar vi vidare med forntiden som just nu handlar om BronsÄldern. Vi lÀr oss om vapen och redskap, klÀder och smycken, samt hÀllristningar.

I NO avslutar vi höstens NTA-tema om JORD. Vi kommer sÀtta ihop vÄra undersökningar i ett litet hÀfte.



KOM IHÅG!

Ta gĂ€rna med tomma och rena glasburkar, som vi kan ha pĂ„ vĂ„r pysseldag framöver. 
Vi behöver Àven toarullar.

LĂ€xhjĂ€lp med Linn: MĂ„ndagar 13:50 – 14:30.

Simning pÄ onsdag, v.50! Avslutning för höstens simlektioner. FrÄgan Àr om Maria kommer vÄga hoppa frÄn 5:an J Ta med badklÀder och handduk!!!

LÀslÀxa till onsdag: kap 13, sidor enligt lÀsprotokoll. (LÀs minst 15min/dag)

Torsdag: Julpyssel. Vi kommer ha julpyssel i grupper tillsammans med 3A och FBK.
SkrivlÀxa till fredag: Veckobok: om veckan som varit. Eleverna skriver denna lÀxa i skolan och ska sedan visa den för en vuxen som gÀrna skriver en kort kommentar till eleven, som tar med den tillbaka till skolan.
MattelÀxa till fredag: arbetsblad om tallinjen.

Onsdag den 21 december Àr det julavslutning. Eleverna har skoldag mellan 8-10. Tisdag den 10 januari börjar vi Äterigen skolan efter ett hÀrligt jullovJ



Med vÀnliga hÀlsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar