fredag 10 februari 2017

Veckans brev💖


Vecka 7
Den hÀr veckan har vi haft besök av en ny elev som kommer börja i klass 3B efter lovet. Hon heter Saga och hÄller pÄ att flytta hit frÄn Ljungsbro till Motala. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans med henne och vi hoppas hon kommer trivas bra hos oss i 3B J

Vi har under fredagen haft en liten stjĂ€rn-fest för alla de positiva stjĂ€rnor eleverna har samlat ihop under nĂ„gra veckor. Överraskningen blev fredagsmys med popcorn, morotsstavar och film i dramasalen. Detta för att alla eleverna har bidragit till arbetsro under lektionerna, ett positivt förhĂ„llningssĂ€tt mot varandra och trevliga stunder under rasterna.

I matematik har vi arbetat med mattebegrepp inom geometri dÀr vi övat pÄ att beskriva geometriska former och kroppar. Vi har Àven trÀnat förstÄelsen för tal med hjÀlp av en tallinje.

I No arbetar vi med vÄra sinnen. Vi har arbetat med huden och vÄr kÀnsel. Skolsköterskan har varit i klassen och pratat om hur viktigt det Àr att vi tar hand om vÄr hud. Hon pratade om hur vi ska tvÀtta oss noga för att inte sprida bakterier och virus och hon pratade lite om sÄrvÄrd och brÀnnskador.

I svenska har vi arbetat med lÀsförstÄelse och faktatexter som bÄde hör till vÄra NO-Àmnen och SO-Àmnen.

I SO hÄller vi just nu pÄ att avsluta vÄrt arbete om BronsÄldern. Eleverna skriver klart sina texter, klistrar in och mÄlar bilder som passar till faktatexterna.




KOM IHÅG!

Kvarglömda klÀder: Det finns vÀldigt mycket kvarglömda klÀder pÄ skolan. Kom hit och titta om ni hitta klÀder som Àr era. KlÀderna kommer att lÀmnas till nÄgon vÀlgörenhetsorganisation under sportlovet.

LĂ€xhjĂ€lp med Linn: MĂ„ndagar 13:50 – 14:30.

LÀslÀxa, onsdag: Eleverna har olika lÀslÀxor - se sidor enligt lÀsprotokoll. (Se till att barnen lÀser 15 minuter varje dag och lyssna en stund varje dag nÀr ditt barn lÀser)

SkrivlÀxa, torsdag: Veckobok: om veckan som varit. Eleverna skriver denna lÀxa i skolan/hemma och ska sedan visa den för en vuxen. Skriv gÀrna en kort kommentar till eleven, som tar med den tillbaka till skolan.

MattelĂ€xa, fredag: arbetsblad – Uppdelning av tal samt uppstĂ€llning.
.


Med vÀnliga hÀlsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

1 kommentar:

  1. Saga var vÀldigt tacksam och nöjd över det jÀttetrevliga och vÀlkomnande bemötandet hon fick :) Hon ser fram emot att fÄ börja hos er inom kort!

    SvaraRadera