torsdag 20 april 2017

Veckans brev💖

Vecka 17

DÄ var vi igÄng igen efter pÄsklovet och veckorna gÄr rasande fort nu. Den hÀr veckan Àr det HÀlsovecka som vi haft tidigare. Vi fokuserar pÄ bra kost, sömn och rörelse och vi kommer som tidigare ocksÄ fylla i ett aktivitetskort angÄende de ovan nÀmnda sakerna.

PÄ mÄndag kommer vi göra den absolut sista delen av de nationella proven. DÄ har vi gjort klart alla delprov i matematik och svenska vilket kÀnns vÀldigt bra. Alla har verkligen kÀmpat pÄ bra utifrÄn sin allra bÀsta förmÄga J HÀrligt jobbat!!!

Onsdagen den 26/4 kommer vi lĂ€rare i trean att rĂ€tta de nationella proven och vikarier Ă€r dĂ„ insatta i klasserna. 

PÄ torsdag den 27/4 kommer F-3 ha en friluftsdag pÄ Bondebacka med olika roliga aktiviteter. En separat informationslapp om friluftsdagen och om HÀlsoresan har barnen fÄtt med sig hem idag (fredag den 21/4).

J  J  J

I svenska har vi arbetat med dikter och eleverna har skrivit egna dikter. De kommer att fĂ„ trĂ€na pĂ„ sin dikt och sen redovisa den i halvklass under nĂ€sta vecka. 

I svenska och SO lĂ€ser och diskuterar vi Ă€ven om den nordiska mytologin. Eleverna har dĂ€rför fĂ„tt hem ett lĂ€shĂ€fte ”Nordisk mytologi” som lĂ€slĂ€xa till nĂ€sta vecka.

I NO kommer vi att starta upp ett NTA-tema som kommer att handla om fjÀrilar. Under ett antal veckor kommer eleverna fÄ ta hand om en liten larv och uppleva larvens fantastiska utveckling (livcykel).

J  J  J

KOM IHÅG!

LĂ€xhjĂ€lp: MĂ„ndagar 13:50 – 14:30.

LĂ€slĂ€xa, onsdag: Nordisk mytologi – Asagudarna. (LĂ€shĂ€fte) LĂ€s frĂ„n ”Nordisk mytologi” till och med ”AsgĂ„rd”. (Se till att barnen lĂ€ser 15 minuter varje dag och lyssna en stund varje dag nĂ€r ditt barn lĂ€ser)

MattelĂ€xa, fredag: arbetsblad – multiplikation

J  J  J

Med vÀnliga hÀlsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar