fredag 28 april 2017

💖Veckans brev💖

Vecka 18

Ja, Àntligen Àr det lite mer vÄr ute! Vi har denna vecka njutit av solen under vÄr friluftsdag pÄ Bondebacka. Eleverna fick prova pÄ frisbeegolf och de trÀnade ett hÄrt fysiskt pass. De provade pÄ nÄgra övningar med att berÀkna tid och avstÄnd och de hann fika en stund.

Vi har under veckan tittat pÄ film och haft diskussioner om hÀlsa.
Den hÀr veckan har vi Àven haft hÀlsoresan. Eleverna har under varje förmiddagsrast kunnat prova pÄ olika aktiviter som Norra skolans idrottsförening har varit ansvariga för. Vi har pratat lite extra om att det Àr viktigt att röra pÄ sig, sova ordentligt och Àta bra mat!

PÄ mÄndag Àr det ledigt frÄn skola och fritids, dÄ det Àr 1 maj.

J  J  J

I svenska har vi fortsatt med ”Nordisk mytologi”. Vi har lĂ€st i texten som eleverna har i lĂ€xa och vi har sett en film för att fĂ„ en djupare förstĂ„else.

 I matematik övar vi nu lite extra pĂ„ multiplikationstabellerna och problemlösning.
I SO har vi precis pĂ„börjat vĂ„rt arbete om Östergötland. Vi har funderat pĂ„ vad vi vet och vad vi vill veta om Östergötland.

I NO arbetar vi nu med NTA-temat som handlar om fjÀrilar. Vi har nu fÄtt vÄra husdjur. Det Àr smÄ smÄ larver som vi har fÄtt namnge, ge mat och som vi kommer att följa i deras utveckling mot fjÀrilar.

J  J  J



KOM IHÅG!

PÄ mÄndag den 1 maj Àr alla lediga frÄn skola och fritids.

LĂ€slĂ€xa, onsdag: Nordisk mytologi – Asagudarna. (LĂ€shĂ€fte) LĂ€s frĂ„n ”UtgĂ„rd” till och med ”Ragnarrök”. PĂ„ sista sidan finns frĂ„gor som eleverna muntligt ska svara pĂ„ för en vuxen. (LĂ€s 15 minuter varje dag)

MattelĂ€xa, fredag: arbetsblad – 6:ans multiplikationstabell. Öva tills du kan 6:ans tabell. PĂ„ fredag kollar vi sĂ„ att vi kan tabellen.

J  J  J

Med vÀnliga hÀlsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar