söndag 4 september 2016

Vecka 36
Vill påminna er om att klass 3B startat en egen skolsida. Ni hittar den på: mariasskola.blogspot.se. Här kommer information om klassen finnas. Ni hittar information om våra läxor, schema och olika aktiviteter som händer framöver.
Vill fortsätta att påminna er om att samtliga skoldagar börjar vi kl: 08:00. Viktigt att eleverna kommer i god tid till skolan då lektionerna drar igång 08:00 och vi vill inte att ert barn missar viktig information och kunskap.
____________________________________________________________
Vi kommer fortsätta arbeta mycket med att rutiner och gemensamma regler ska sätta sig både i klassrummet, på raster och under idrotten. Flera har fortfarande svårt att komma in i skolans rutiner igen och vi vill skapa god arbetsro, vilket gynnar alla elever i sitt lärande och sin utveckling.

I matematik arbetar vi med att dela upp tal på olika sätt, multiplikation och division av tabell 2 och 4, vi kommer titta närmare på vad som kännetecknar naturliga tal och vilka tal som inte är naturliga, samt vi kommer arbeta med matematikens historia.

I svenska arbetar vi med klassiska och moderna sagor och vi utgår från den klassiska sagan om ”Bockarna Bruse” när vi övar förmågorna att kunna lyssna, samtala, läsa och skriva. 

I SO fortsätter vi arbetet med Forntiden där vi nu kommer arbeta med Istiden. I NO jobbar vi vidare med människokroppens olika delar och funktioner, där vi nu tittar närmare på vart maten tar vägen när vi äter. 

Denna vecka kommer Andreas vikariera för Kim på idrotten. Eleverna känner till Andreas sedan tidigare då han gjorde sin praktik på Norra skolan förra läsåret. Vill påminna om att barnen har med sig idrottskläder, handduk och att ALLA ska duscha efter idrotten.

Läsläxa till onsdag (v. 37): kap 2, s. 14-20. (Läs minst 15min/dag)
Skrivläxa till fredag: Veckans 10 ord. (Eleverna har fått hem läxan där info står)
Matteläxa till fredag: 2:ans multiplikationstabell. Träna på den tills på fredagJ

Med vänliga hälsningar Maria, Emma och Dennis!

Maria tel: 072- 370 53 91

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar