tisdag 13 september 2016

Veckans brev!

Vecka 37
Klass 3B:s skolsida hittar ni på: mariasskola.blogspot.se. Här finns information om våra läxor, schema och olika aktiviteter som händer framöver.

Några kommer fortfarande inte i tid till skolan på morgonen. Samtliga skoldagar börjar vi kl: 08:00 och vi vill inte att ert barn missar viktig information och kunskap.

Vi har skickat hem en inbjudan till föräldramöte onsdag den 14 september, kl 18:00-19:00. Viktigt, för er som inte lämnat in lappen om hur många som kommer, att den kommer in senast MÅNDAG.
_______________________________________________________________________
Den här veckan har varit bättre vad gäller arbetsro och klassrumsklimatet. Vi har tillsammans skapat gemensamma regler för vad som ska gälla i klassrummet, på raster och under idrotten/slöjden. Alla har skrivit på dokumentet ”3B:s trivselregler” och under varje fredag kommer vi göra en utvärdering över hur veckan har varit.

I matematik kommer vi att avsluta första kapitlet och introducera kapitel 2. Målen för detta kapitel är: att träna huvudräkning i addition, addition med uppställning och växling, olika sätt att beskriva en matematisk händelse, samt multiplikation och division med 5 och 10.

I svenska kommer vi avsluta vårt arbete om ”Bockarna Bruse” Eleverna får skriva en egen modern saga om Bockarna Bruse. 

I SO arbetar vi klart om Istiden och fortsätter vår historiska resa in i Stenåldern. I NO kommer vi avsluta vårt arbete om människokroppen, där vi bland annat kommer titta närmare på våra sinnen. 

Läsläxa till onsdag: kap 2, s. 14-20. (Läs minst 15min/dag)
Skrivläxa till fredag: Veckans 10 ord. (Ni har fått hem läxan där info står)
Matteläxa till fredag: 4:ans multiplikationstabellJ (Öva varje dag tills ni känner er säkra)



Med vänliga hälsningar Maria, Emma och Dennis!


Maria tel: 072- 370 53 91

Bildresultat för sol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar