fredag 13 januari 2017

Veckans brev!

Vecka 3
Välkomna tillbaka till vårterminen i trean! Vi hoppas att ni alla har haft en skön ledighet! Eleverna har varit på toppenhumör under veckan. Idag har vi haft julgransplundring tillsammans med hela skolan ute på skolgården.

 Vi kommer börja med ett litet belöningssystem. Eleverna kan få en guldstjärna om dagen. För att få en stjärna ska det vara lugn arbetsro i klassrummet, trevligt på rasterna och självklart ska de vara snälla kamrater. Detta är något som är en önskan från våra elever och när vi har samlat på oss alla stjärnor så kommer vi ordna en liten överraskningJ

Under vecka 5, 6 och 7 kommer vi att erbjuda tider för utvecklingssamtal. Det finns tider uppsatta att skriva upp sig på utanför 3B:s klassrum. Skriv upp er på den tid som passar senast torsdag den 19/1. Om ni inte har skrivit upp er på listan den 19/1 kommer vi att tilldela er en tid. Se till att skriva upp er på rätt lista! Vi mejlar ut alla tider nästa fredag!

Vi kommer även att erbjuda ett grupptillfälle för att titta på de nationella proven under maj månad.
I matematik arbetar vi just nu med taluppfattning och multiplikationstabellerna.

I No arbetar vi med våra sinnen. Vi har kommer jobba med hörsel och örat. Vet ni att ljudet färdas i en hastighet av 340 meter per sekund?! Det och mycket mer kommer vi lära oss denna veckaJ

I svenska kommer vi att arbeta med uppgifter som handlar om veckans kapitel i läseboken. Vi kommer även fortsätta vårt arbete med faktatexter om svenska djur.


KOM IHÅG!

Läxhjälp med Linn: Måndagar 13:50 – 14:30.

Läsläxa, onsdag: Eleverna har olika läsläxor därav se sidor enligt läsprotokoll. (Läs minst 15min/dag)

Skrivläxa, fredag: Veckobok: om veckan som varit. En vuxen skriver en kort kommentar till eleven, som tar med den tillbaka till skolan.

Matteläxa, fredag: arbetsblad - tabellträning.

Med vänliga hälsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar