fredag 20 januari 2017

Veckans brev 🌟

Vecka 4
Det Àr sÄ hÀrligt att alla eleverna denna vecka verkligen har bidragit till en god arbetsro under lektionerna och bra sammanhÄllning under rasterna. Eleverna har redan fÄtt ihop flera guldstjÀrnor under veckan. De kan fÄ en guldstjÀrna om dagen. För att fÄ en stjÀrna ska det vara lugn arbetsro i klassrummet, trevligt pÄ rasterna och sjÀlvklart ska de vara snÀlla kamrater J

Utvecklingssamtalen drar igÄng v.5-7. Ni har fÄtt möjlighet att skriva upp er pÄ tider som passar och nu har vi gjort en sammanstÀllning. Vi har skickat hem en inbjudan med tid för utvecklingssamtal. Det finns Àven ett dokument pÄ 3B:s skolsida dÀr elevernas respektive tider kommer att finnas. Maila omgÄende behov av tolk!



I matematik har vi spelat ett nytt spel som heter Quizlet. DÀr har vi tÀvlat i lag och trÀnat pÄ multiplikationstabellerna. Tror att ALLA tyckte det var jÀtteroligtJ Vi har Àven arbetat med mattebegrepp inom geometri och trÀnat pÄ att rÀkna ut omkretsen av olika figurer.

I No arbetar vi med vÄra sinnen. Vi har under veckan jobbat med hörsel och örat. Vi kommer arbeta med ögat och synen nÀsta vecka. Eleverna kommer att fÄ mÄla ett öga med pupill, iris, ögonfransar och ögonbryn. J

I svenska har vi arbetat med att skriva en instruktion som i detta fall var ett recept. Vi hÄller pÄ att skapa vÄra faktaböcker om svenska djur.

I SO har vi skrivit faktatext om klÀder, smycken och keramik pÄ BronsÄldern. Vi har Àven haft en mycket spÀnnande lektion dÀr Sissel (slöjdlÀrare) har visat och lÄtit oss testa hantverksteknik frÄn BronsÄldernJ




KOM IHÅG!

LĂ€xhjĂ€lp med Linn: MĂ„ndagar 13:50 – 14:30.

LÀslÀxa, onsdag: Eleverna har olika lÀslÀxor - se sidor enligt lÀsprotokoll. (Se till att barnen lÀser 15 minuter varje dag och lyssna en stund varje dag nÀr ditt barn lÀser)

SkrivlÀxa, fredag: Veckobok: om veckan som varit. Eleverna skriver denna lÀxa i skolan/hemma och ska sedan visa den för en vuxen. Skriv gÀrna en kort kommentar till eleven, som tar med den tillbaka till skolan.

MattelÀxa, fredag: arbetsblad - omkrets. Eleverna fÄr gÀrna lÄna linjal i skolan om det behövs.


.
Med vÀnliga hÀlsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar