fredag 10 mars 2017

Vecka 11
Den här veckan har eleverna haft lite svårt att hitta en bra arbetsro. Vi har pratat om vad vi själva kan tänka på för att förbättra för sig och kompisarna. Eleverna har mycket bra tankar om hur en bra arbetsro ska vara och vad man kan göra för att den ska bli bra.


I matematik kommer vi fortsätta arbeta med förminskning och förstoring, problemlösningar och algebra.

I No har vi haft en experiment-dag. Då fick eleverna använda sina sinnen för att komma fram till det rätta svaret. De fick bland annat smaka på äpplen, lukta på kanel och känna på kokta makaroner, och utan att se vad det var skulle de gissa på vad det var de hade.

I SO har vi arbetat med järnåldern. Vi har skrivit faktatext om runstenar och eleverna har tillsammans med Elisabeth fått skapa egna runstenar i lera.

Vi avslutade veckan med talanjakt. Vi tackar Johan för ett mycket bra utfört arbete som konferencier och Samantha, Sanna, Ridwan, Izabella, Rozafa, Ismahan och Alessia för ett imponerande framförande!

_______________________________________________________________



Nationella proven kommer genomföras under perioden v. 12 - v. 17.


KOM IHÅG!


Läxhjälp: Måndagar 13:50 – 14:30.

Tisdag: Studiedag

Onsdag: Emma och Maria är på utbildning. Då kommer Joakim Bååth (utbildad lärare) att vikariera i klass 3B.

Läsläxa, onsdag: Nyckeln till skatten - kap 20. Briljant - enligt läsprotokoll. (Se till att barnen läser 15 minuter varje dag och lyssna en stund varje dag när ditt barn läser)

Matteläxa, fredag: arbetsblad – klockan och problemlösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar