torsdag 30 mars 2017

Veckans brev💙

Vecka 14

Vi har haft en vÀldigt bra vecka. Eleverna har skapat arbetsro under lektionerna och framförallt nÀr vi har haft nationella prov. Den hÀr veckan har vi gjort mÄnga av de nationella proven i svenska. Det har gÄtt mycket bra att genomföra proven och alla elever har verkligen gjort sitt bÀsta. Det kÀnns bra att sjÀlva genomförande har flutit pÄ bra och vi startar med matematikproven under vecka 14.

Denna vecka har vi pratat mycket om etik pÄ internet. Det Àr nÀmligen sÄ att en del elever har tagit reda pÄ kompisars inloggningar pÄ till exempel Bingel och sedan gÄtt in pÄ deras bingelkonton. Vi vill att ni pratar med era barn hemma om hur man beter sig pÄ internet och att det inte Àr okej att gÄ in pÄ nÄgon annans inloggning!

Vecka 15 Àr det pÄsklov och vi börjar skolan igen tisdagen den 18/4.

J  J  J

I svenska skriver vi berÀttelse utifrÄn en bild. Vi kommer Àven redovisa vÄra faktatexter om svenska djur för eleverna i förskoleklass.

I matematik fortsÀtter vi med de nationella proven. Vi kommer börja med den muntliga delen dÀr eleverna i grupp ska lösa ett litet problem tillsammans.

I SO arbetar vi med ”Demokrati”. Vi har diskuterat vad orden demokrati, diktatur, yttrandefrihet och tryckfrihet betyder. Eleverna har Ă€ven fĂ„tt prova pĂ„ hur det kĂ€nns nĂ€r bara en bestĂ€mmer allt. Vi gjorde det genom att spela ”Tre i rad” och en av deltagarna fick bestĂ€mma alla regler.

J  J  J

KOM IHÅG!

Mattestuga: Tisdag – kl: 13:15-13:45, Onsdag – kl: 13:30-14:00, Torsdag – kl: 13:50-14:20.

LĂ€xhjĂ€lp: MĂ„ndag kl. 13:50 – 14:30.

LÀslÀxa, onsdag: Nyckeln till skatten - kap 22. Briljant - s. 36-39. (Se till att barnen lÀser 15 minuter varje dag och lyssna en stund varje dag nÀr ditt barn lÀser)

MattelĂ€xa, fredag: ”Bingel”. Eleverna har egna inloggningar och hĂ€r kan de trĂ€na för att kĂ€nna sig sĂ€krare i matematik. De kommer fĂ„ en speciell uppgift som heter ”MattelĂ€xa vecka 14” som vi vill att de ska göra.

Fredag: PĂ„ fredag v. 14 har vi ”Kycklingtramp”. Vi kommer dĂ„ att leka lekar pĂ„ skolgĂ„rden och gĂ„ en tipspromenad i nĂ€romrĂ„det. Barnen fĂ„r gĂ€rna komma utklĂ€dda.

J  J  J

Med vÀnliga hÀlsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar