fredag 17 mars 2017

Veckans brev!

Vecka 12
Den här veckan har varit en riktig toppen-veckaJ Eleverna har verkligen visat vad god arbetsro innebär. Emma och Maria var iväg på en NTA-utbildning under onsdagen och då hade eleverna en vikarie som heter Joakim (Jocke). Vi fick höra mycket positivt från både Joakim, Dennis och eleverna självaJ

I svenska och matematik kommer vi under nästa vecka att dra i gång med de nationella proven. Vi kommer börja med svenska och sedan gå över till matematik. Vi börjar med den muntliga delen där eleverna i grupp resonerar och diskuterar kring ett tema. Det ska bli härligt att dra igång då både vi och eleverna känner oss förväntansfulla.

I No har vi avslutat vårt arbete om våra sinnen.

I SO kommer vi börja arbeta med ett område som vi valt att benämna ”Demokrati”. Här får eleverna lära sig om demokrati, rösträtt och jämnställdhet.



KOM IHÅG!

Måndag: Berättardagen. Eleverna delas in i grupper och får lyssna på några utvalda sagor. Temat för i år är ”Förvandling”.

Mattestugan: Tisdag – kl: 13:15-13:45, Onsdag – kl: 13:30-14:00, Torsdag – kl: 13:50-14:20.
Läxhjälp: Måndagar 13:50 – 14:30.

Läsläxa, onsdag: Nyckeln till skatten – kap 21. Briljant – se läsprotokoll. (Se till att barnen läser 15 minuter varje dag och lyssna en stund varje dag när ditt barn läser)

Matteläxa, fredag: arbetsblad – diagram och problemlösning. (Viktigt att eleverna tränar på att tydligt visa sin lösning)
.


Med vänliga hälsningar Maria, Emma, Linn och Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar